Prinsessen og hennes to prinser

Vant: Randi Fuglehaug (t.v.) og Anne Gunn Halvorsen fikk torsdag Uprisen 2021 for romanen Arvingen. Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les.

Denne uka «Arvingen» Uprisen 2021 som beste ungdomsbok! Gratulerer til forfatterne og forlaget! Arvingen (2020) av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug er første bok i serien om «Halve kongeriket» (bok to, «Drømmerinsen», er faktisk allerede ute).

I denne boka møter vi 17 år gamle Lena som nettopp har flyttet til Oslo og begynt på ny skole. Hun har nå forlatt det gamle livet og alt det som hører med tilbake i Horten. I Oslo begynner hun tilfeldigvis i samme klasse som de kongelige tvillingsøskene, kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe. Lena vil egentlig bare leve som ei helt vanlig ungdsomsjente, men det er ikke helt enkelt da sosiale medier og andre ting kan røpe hemmelighetene hun tilsynelatende la igjen i Horten.

Vi blir servert intriger og rykter, men også vennskaps- og kjærlighetshistorier. Kapitlene er korte og det går veldig fort i svingene når det skjer noe. Som nevnt har sosiale medier (og internett) en stor rolle, og ellers så er det en del popkulturelle referanser og mye av det som ungdom bryr seg om (tror jeg, da jeg åpenbart er rundt 20 eldre enn målgruppen). Ellers har jeg lest litt rundt, og fått bekreftet mine tanker om at det er noe av handlingen som er litt usannsynlig, men når alt kommer til alt er det at dette var god underholdning og jeg ser fram til å lese oppfølgeren. ⭐️⭐️⭐️⭐️

2 kommentarer om “Prinsessen og hennes to prinser

Legg igjen en kommentar