Vokterne av….

Reklame! Jeg fikk tilsendte Vokterne av forfatter Svein Gudbrandsen, men det er ingen avtale om positiv omtale.

Vokterne er debutromanen til nordleningen Svein Gudbrandsen. Jeg ble kontaktet av Svein på Instagram hvor han spurte om jeg ville lese boka hans, og den virket spennende så jeg sa selvfølgelig ja.

Trondheim, julen 1918. Det mistenkes at en seriemorder går løs, da flere prostituerte har blitt funnet druknet i Nidelven i det siste, i tillegg er det rapportert flere drap på unge gutter i grenseområdet ved Storlien. I Vokterne møter vi Frank Halvorsen førsteinspektør ved Trondheim hovedpolitistasjon. Han får besøk av en mystisk svensk kollega, Sahlin, som gir han oppdraget å etterforske disse drapene ved grensa. I tilegg til alt dette skjer mystiske rundt om i byen som referer til boktittelen. Hvem er disse vokterne? Hva vokter de? Kan alt dette ha en sammenheng? Frank, hans journalistvenn Amanda, og hans kollegaer ved politistasjonen blir veldig opptatt med å løse alle disse brutale og gåtefulle hendelsene.

Gudbrandsen har skrevet en veldig underholdende og interessant historisk krimroman, med gode, varierte karakter og godt driv. Som nyinnflyttet til Trondheim satt jeg veldig pris faktasetningene han skjøt inn i historien, selv om de kanskje var litt malplassert (særlig når det var en spenningsscene). Det historiske og «innblandingen» av Den russiske revolusjonen i 1917 er særdeles spennende, og det var det jeg synes var mest interessant. Det er forhåpentligvis ikke en spoiler når jeg avslører at ikke alle trådene blir nøstet opp, og det er nok en oppfølger i emning. Jeg ser fram til den! ⭐️⭐️⭐️⭐️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s