Kjell-Vidar Åhman Teig: En kamp mot demoner

(Denne bloggposten omhandler en bok jeg har fått tilsendt av forfatter/forlag, men det foreligger på ingen måte noe avtale om (fordelaktig) omtale.) 

EN KAMP MOT DEMONER (2023) av Kjell-Vidar Åhman Teig
Lest fra januar til mars 2024
Fra egen hylle

Velkommen til Øyerstad!
…Slik starter Teig denne historien. Det fulgte også med et stemningsfylt postkort fra den lokale campingplassen. Hyggelig!

Den hyggelige tonen varer derimot ikke særlig lenge…

Øyerstad, ei lita bygd i Indre Østfold er hovedscene for det meste som skjer i denne historien. Vi blir kjent med flere av de som bor her, men det er Robert som er hovedperson og mesteparten av handlingen foregår på 80- og 90-tallet. I Øyerstad kjenner alle hverandre, tror de i hvert fall. I stabil Stephen King-stil har barna for mye fritid. Mye av tiden deres går med på å sykle rundt og finne på faenskap. De voksne truer med Styggen og Mørkvedkjerringa om barna ikke oppfører seg. Disse to skumle, mystiske og nesten tåkelagte karakterene bor for seg selv i skogen, og kan virkelig sette en støkk i deg.

Dette var litt av en reise av en bok! Teig gir oss en psykologisk og grøssende historie, og det er vanskelig å skille mellom drømmer og virkelighet. Er du vokst opp på 80-/90-tallet kommer du nok til å kose deg med referanser og nostalgi. Derimot så er det ikke sikkert du får nyte det for lenge, fordi her er det indre og ytre demoner som lusker i skyggene. I tillegg så skjer det uventede hendelser til stadighet. Uhyggen er ikke så langt unna, med andre ord. Karaktergalleriet er variert og empatien for mange av dem sitter dypt. Det er ikke bare grøss og fæle ting som skjer, Teig tar opp viktige tema som rus, mobbing, sorg, konsekvenser, og familieforhold. Hvis det er noe å utsette på boka er det at det tok litt tid å få tak i knaggene og henge historien på dem, mye på grunn av hopping i tid og flere karaktervinkler, men etter sånn ca. 15% så tar det av og boka guider deg med stø hånd videre.

Jeg kan absolutt anbefale en tur til Øyerstad. God tur.

Full pott:🎪🎪🎪🎪🎪

PS! Har du lyst på en liten smakebit av boka, kan du høre forfatteren lese prologen i denne videoen.
PPS! Boka er også nominert til Indiebokprisen 2023, og jeg ønsker navnebror Kjell-Vidar masse lykke til den 19. april.

Legg igjen en kommentar