Hydra av Matt Wesolowski

Etter å ha lest Six Stories (2016), og elsket den, har jeg ventet lenge med å fortsette på Wesolowskis serie. Det var derfor jeg åpnet Hydra (2017) med store forhåpninger. Var det så lurt?

For de som ikke kjenner til Matt Wesolowskis bokserie, så er bøkene hans skrevet som podcast-serie, hvor hver bok er egen sesong og hvert kapittel en episode. Serien heter Six Stories fordi vi får seks forskjellige synspunkter/stemmer på saken som blir tatt opp i den aktuelle sesongen, og som leser følger du spent med hvem som er neste intervjuobjekt. 

I Hydra får vi høre historien om Macleod-massakren, hvor Arla Macleod brutalt myrdet resten av sin familie og hun blir dømt til tvungent psykisk helsevern for resten av livet. Scott King får et eksklusivt intervju med Arla og vi får høre fra fem andre personer som er eller var sentrale i Arlas liv. Wesolowski leverer deg krim med undertoner av skrekk, og vi får servert myter og internettfenomener som f.eks. “black eyed kids” og gode, gamle nettroll.

Vi blir bedre kjent med Scott King i og med at hans private sfære blir et gjennomgående tema da han konstant mottar trusler om han ikke legger bort denne saken. Dette holder veldig på spenningen gjennom boken og du ser virkelig fram til hva “løsningen” er. King bruker også torrents som de blir kalt her, som virkemidler for å opprettholde en creepy stemning. Disse torrentsene er innspillinger og monologer av Arla som vi får mellom hvert kapittel. 

Dette er ikke en whodunit-krim, for det er helt klart hvem som gjorde den kriminelle handlingen. Her er det heller rota til Arlas sykdom som er sentralt. Ligger det noe bak dette? Er det noen som har skyld for at hun ble psykisk syk? 

Alt i alt hadde jeg store forventninger etter Six Stories, kanskje for store? Hydra er ingen dårlig bok, og slutten var meget bra og overraskende men det bare manglet noe. Uten å ødelegge for deg om du vil lese, kan jeg ikke skrive hva det er. Er du nysgjerrig kan du heller skrive til meg for å høre.

Jeg og samboeren min samleste denne, og hun hadde en helt annen oppfatning av boka. Veldig fascinerende, spesielt med tanke på at vi delte omtrent samme tanker om den første boka.

⭐️⭐️⭐️ av 5 til Hydra.

En kommentar om “Hydra av Matt Wesolowski

Legg igjen en kommentar